Бившият депутат от Атака Владимир Кузов, който наскоро бе приет в софийската организация на ДПС, а дни след това и изгонен, не желае да напуска движението. Лидерът на движението Мустафа Карадайъ обясни, че издадената членска книжка на Кузов е невалидна. Бившият депутат има условна присъда за педофилия.

Владимир Кузов обясни пред Bulgaria ON AIR, че има издадена членска карта, която е съобразно устава.

"Те са длъжни да ми изпратят протокол с мотивите, с които ме освобождават", допълни той.

Владимир Кузов подчерта също, че влизането му в ДПС е продиктувано от това, че това е либерална партия, където е отишъл със своята присъда, която определя за "политическа".

"Една политическа присъда се характеризира с няколко белега. Нямаш никакви доказателства, имаш неопределено време, неопределено място, неопределени свидетели", заяви Кузов.

Бившият член на "Атака" коментира решението си да опита да се присъедини към ДПС и каза, че когато човек е пострадал политически, една партия, която се грижи за правата и свободите, би могла да окаже подкрепа. Кузов заяви още, че не се е върнал в активната политика, защото не е народен представител, но иска да се бори за интересите на определен кръг от обществото.

"И най-важното, за устояване демократичните принципи на България и правовата държава. Аз съм приел тази роля да бъда жертва на съдебната система и считам, че ще продължа да се боря, както са се борили дори хора, като Нелсън Мандела и т.н.", категорично заяви Владимир Кузов.