"Има такъв народ" подхожда много сериозно към това, което предстои за страната". Това заяви Кристиан Вигенин от БСП пред БНТ по повод разговорите с партията на Слави Трифонов за евентуална подкрепа за бъдещ кабинет.

"Трябва да имаме писмени гаранции за политиката, която ще бъде следвана", коментира Вигенин.

По думите му има известни различия за сроковете и обхвата на мерките, има съвпадения като цяло обаче в програмите на двете политически сили. Има различия по отношение на данъчното облагане, доходите.

Днес предстои среща между "БСП за България" и ИТН за правосъдието и съдебната реформа.

"Виждам, че нямаме причини да имаме колебания по отношение на политиката, която ще бъде следвана, ако заявките се реализират", допълни Вигенин.

Окончателното решение за подкрепа ще бъде след представянето на персоналния състав на кабинета и при условие, че бъде подписано споразумение, с което ИТН да се ангажира по реализацията на нещата, които се коментират на експертните срещи. Не може на сляпо да се подкрепя правителство, коментира Вигенин.

БСП и "Има такъв народ" проведоха експертни консултации няколко дни по-рано и постигнаха съгласие в доста от въпросите, свързани с образованието и здравеопазването.