Първото нещо, което ще поставим като въпрос, е БСП да ни услужи с 21 подписа, за да не си губим времето и да събираме десетки хиляди подписа по улиците на България за референдум срещу въвеждането на еврото, а "да го минем" през парламента, както мисля, че е съвсем логично и нормално. Това каза пред журналисти председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов във връзка с предстоящите разговори след връчването на "БСП за България" на третия мандат за съставяне на правителство, цитиран от БТА.

Той посочи, че второто, което ще поставят като въпрос, е преразглеждане веднага на последното решение от миналата седмица "за лобисткия натиск да се изгражда нова ядрена мощност в АЕЦ "Козлодуй".

В отговор на въпрос Костадин Костадинов определи шансовете за съставяне на правителство с третия мандат като нулеви.

Относно заявката на БСП за организиране на лидерска среща, лидерът на "Възраждане" коментира: "Нека да видим първо тази покана дали ще бъде за всички заедно или ще бъде поотделно, защото има разлика все пак, и след това вече можем да си говорим много конкретно с БСП". Според него разговорите трябва да бъдат двустранни - от една страна БСП, от друга - всяка една политическа сила поотделно.