От "Възраждане" подготвихме сигнал, подписан от цялата ни парламентарна група, който ще бъде пуснат до главния прокурор. В сигнала искаме да бъдат разследвани лицата, споменати в пресконференцията на Радостин Василев, да се установи автентичността на записа и тези лица да бъдат с повдигнати обвинения. Това съобщи на брифинг в Народното събрание лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Трябва да се задействат институциите на съдебната власт, за да може веднага да се направи необходимост, за да може това продължавано престъпление - има такъв термин в правото - най-накрая да спре", посочи Костадинов.

Според лидера на "Възраждане" в пуснатия от Василев запис има данни за извършено престъпление срещу републиката по глава Първа от Наказателния кодекс.

Костадинов съобщи още, че от "Възраждане" пишат искане до председателя Росен Желязков в парламента да бъдат извикани ръководителите на службите за сигурност, за да дадат информация.

"Вече стана очевидно, че всичко това, което от "Възраждане" говорим от години насам, е абсолютно вярно. Въпреки медийната пропаганда, въпреки опитите в нашата страна да бъде извършен един евроатлантически Майдан, иначе казано преврат", посочи Костадинов.

"Лицата, които са синхронизирали бъдещите шефове на службите с едно посолство и са ходили след това да търсят одобренията на другите посолства, трябва да бъдат незабавно арестувани. Това са чужди агенти, шпиони, саботьори", посочи Костадинов за съдържанието на записа, пуснат днес на пресконференция в БТА. Според него от записа, на който се чуват гласове, наподобяващи тези на съпредседателите на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков и Асен Василев, става известно, че те са водили "разговори за задкулисно унищожаване на българския лев".

"България е завладяна държава. Тя не е държава, тя е колония, което ние говорим от много време насам", каза още Костадин Костадинов.

"Максимално бързо да се задейства процедурата с мандатите", призова още лидерът на "Възраждане".