Варненската структура на "Възраждане" номинира четирима души за листата на партията с кандидати за евродепутати, сред които е и журналистът от БНР Петър Волгин. Това съобщи на пресконференция днес депутатът от партията Коста Стоянов. Предстои обаче номинациите да бъдат утвърдени от централното ръководство на партията.

От Варна за водач на листата се предлага настоящият народен представител от партията Станислав Стоянов. Номинация получава и председателят на структурата на "Възраждане" в Берлин Рада Лайкова. Другите двама, издигнати от варненската структура, са Волгин и икономистът Виктор Папазов.

Стоянов обясни, че преди края на април ще е ясна пълната листа на "Възраждане" и подредбата на кандидати в нея, добавя БТА.

В момента текат номинации в структурите на формацията, като след това те ще бъдат разгледани от организационния съвет на партията, който подрежда и одобрява листата. По думите му "Възраждане" ще участва в евровота с пълна листа от 17 кандидати.

Партията има ясни критерии, на които трябва да отговарят номинираните, каза още народният представител. Основните приоритети за партията в Европейския парламент са референдуми за запазване на българския лев и за членството на страната ни в НАТО, както и сформирането на екип за предоговаряне на условията за членство на България в ЕС.

Стоянов обясни, че партията отсега работи по тези въпрос с евентуалните си партньори в ЕП. Той допълни, че евродепутатите от партията ще работят за сформирането на нова група в ЕП.

Предстои журналистът Петър Волгин да вземе своето решение, стана ясно от отговора му на запитване на Dir.bg.