Лидерът на ИТН Слави Трифонов направи обръщение към хората, които ще гласуват за ПП-ДБ и към медиите, които "продължават да ги обичат и да се опияняват от лъжата". С пост във Facebook Трифонов заяви, че от ПП-ДБ сами разкриват лъжите си. 

Лидерът на "Има такъв народ" посочва две според него лъжи, които са изрекли представителите на ПП-ДБ, като и двете се отнасят до вариантите за избор на служебен премиер.

"Внимание - лъжци! В случая, дори и аз няма да разкривам лъжите на лидерите на ПП/ДБ, а ще ви покажа как си ги разкриват самите те. Ако и сега тези, които гласуват за тях и медиите, които ги обичат, продължават да държат на тях, най-простичкият отговор е, че обичат да бъдат лъгани или искат да бъдат излъгани точно от тези хора", пише Трифонов и продължава по следния начин:

Лъжа номер едно:

На въпроса "Кой предложи този кръг лица да бъдат номинирани за служебен министър-председател?", Христо Иванов отговори пред БНР, цитирам: "Кой предложи, не мога да си спомня, защото разговорът е минал миналото лято", край на цитата.

Христо, но аз знам какво направи миналото лято. Ти не помниш, но аз знам. Знам и какво направи и тази зима. На 14 декември 2023 г., в деловодството на Народното Събрание, се внася проект за решение с номер 49-354-04-315, в което се предлага промяна в параграф 6, чл. 99 от Конституцията.

В ал.5 се предлага следния текст: "Досегашното изречение второ се изменя така: "Със служебен министър-председател се назначава измежду Председателя на НС, председателя на ВКС, управителя или подуправетеля на БНБ, председателя или зам.-председателя на Сметната палата и Омбудсмана или негов заместник."

На кого е първият подпис под това предложение? И подписът е на...този подпис е на... Христо Иванов!

Значи, Христо, ти, освен че забравяш какво говориш, забравяш и под какво се подписваш.

Дали е вярно това, че не помниш Христо? Не, не е. Ти много добре помниш, но лъжеш, защото така ти изнася.

Лъжа номер две:

По повод номинациите за служебен премиер, отново пред БНР, Кирил Петков заяви следното: "Кандидатите за служебен премиер бяха така обрисувани, че няма избор, но реално имаше избор. Ние знаем, че Андрей Гюров, ако беше избран, нямаше да откаже, и то не защото иска, а защото щеше да го види като отговорност към Конституцията и към България", край на цитата.

Това казва Кирил Петков за Андрей Гюров пред БНР.

А пред Нова ТВ самият Андрей Гюров казва следното: "Единствената позиция, която и към момента мога да споделя, е, че не съм давал съгласие за служебен премиер", край на цитата.

Един от двамата лъже. Познайте кой? И отговорът е... неговото име е... точно така, познахте... Кирил Петков.

Според Слави Трифонов представителите на ПП-ДБ не само че сами лъжат, но и сами се опровергават.

"Така че, внимание - лъжци! Знаете ги как изглеждат, знаете ги как говорят. Дали ще им повярвате, си зависи само от вас. И това, което казвам, няма нищо общо с празника на лъжата - Първи април. Тия хора лъжат всеки ден", заявява лидерът на ИТН в края на поста си в социалната мрежа.