"Не съм давал подкупи, мен са ме рекетирали. Не съм си осигурявал спокойствие, а съм си осигурявал съществуване. Срещу бизнеса ми има тотално нарушаване на закона" -това заяви в предаването "Политически НЕкоректно" по БНР обвиненият в множество обвинения бизнесмен Васил Божков.

Той поясни, че прокуратурата е била наясно за пътуването му към Дубай:

"Подадох сигнал в прокуратурата за доказано престъпление, което никой не разследва - за рекета срещу мен, който е ескалиращ... Когато отказах да давам парите, унищожиха целия ми бизнес. Аз съм си плащал всички данъци, а след това съм давал пари. Реших, че е по-добре да давам някаква част, за да съществува моят бизнес, докато тези са на власт. Въпреки всичко не съм ощетил никого. Това са мои лични пари, можело е да ги изям и да ги изпия, аз ги давам на грабителите".

Божков подчерта още:

"Унищожиха бизнеса ми, защото се страхуваха, понеже не съм бил никога от тях, а съм бил между тях. Моят бизнес е съществувал въпреки политиците, а не благодарение на тях".

Бизнесменът допълни:

"Борисов и Пеевски даваха пари за "Левски", спряха да дават, закъса отборът, казаха ми да го взема, защото знам. Когато се захвана с нещо, го правя добре...".

Васил Божков настоя, че винаги е имал мисии - като подпомагането на спорта, като събирането на културното наследство на България. Сега твърди, че иска да отърве българския народ.

"Другите обещават, после не изпълняват. Всички партии са част от статуквото, нищо не правят, не могат да променят нищо. Ние не искаме рестарт на системата, искаме всичко да започне на чисто... Играем за победа. Ако партията реши, ще бъда в листата... Ще се опитват да ни пречат всячески за "Българско лято", което показва, че ги е страх. Дори да не успеем да се регистрираме в срок, ще намерим партия мандатоносител, но ще се явим на изборите при всички положения".

Той отново намекна, че разполага с компромати, които може да бъдат разпространени по време на предизборната кампания. 

"Мисля да ги покажа в подходящия момент, ще постъпя като политик".