"Няма риск пред София да спре да работи. Има риск да не се адапртира бюджетът към новите условия, но и това няма да е пагубно. Това каза пред bTV общинският съветник от БСП Ваня Григорова за липсата на председател на СОС.

"Днес няма да има избор на председател, защото не бяха проведени разговори така че да се стигне до някакъв компромис. И до момента можеше да има председател на СОС. Трябва обаче тези, които имат най-много общински съветници, да осъзнаят, че избирателите не им дадоха правото да управляват и да поемат всички постове", каза тя.

По думите ѝ най-нормалното нещо е председателят на СОС да е представител на опозицията.

"Те трябваше да подкрепят наш кандидат. Можеха да подкрепят кандидата на ИТН, дори на "Възраждане", за да благодарят на г-н Костадин Костадинов за помощта, която им оказа на балотажа. Можеха да подкрепят ГЕРБ", заяви Григорова.

Тя заяви, че БСП-София са провели две срещи с групата на ПП-ДБ-Спаси София в СОС за общи политики и краткосрочни приоритети, за да се гласуват най-важните документи за сметопочистването, Бюджет 2024 и др.

Според нея има политическата криза в столицата, която е сериозна.

"Няма да участваме в общо управление с общинската група на ПП-ДБ-Спаси София. Трябва да изследваме проблемите и да предлагаме решения. Има неща, които могат да се случа и без председател на СОС", смята тя.

Според нея ПП-ДБ нямат достатъчно гласове да управляват еднолично.