Българската полиция е по-бърза от немската. Това заяви пред журналисти в Казанлък вицепремиерът Валери Симеонов. Повод за коментара му беше залавянето на 21-годишния Северин Красимиров, който е заподозрян за убийството на телевизионния директор и водещ Виктория Маринова.

Симеонов описа как българските полицаи дистанционно от София са ръководили колегите си от Германия при ареста. Един час беше необходим за немските полицаи, събрани от три области, за да влязат в 4-етажния блок, заселен с имигранти, описа ситуацията вицепремиерът.

Валери Симеонов поздрави премиера Бойко Борисов за смелостта първи през последните 30 години да събере дипломатите, акредитирани в нашата страна, и да заяви, че трябва да внимават с информации и коментари за България, която не познават добре.

По думите му в нашата страна журналистите не са зависими от правителството, а от собствениците на медии. Според него страната ни се превръща в "царство на словоблудството".

Връщането на смъртното наказание е поле за изява на популизма, коментира още вицепремиерът. Валери Симеонов участва в Национална среща на тема "Обществен ред и сигурност" в Казанлък.