Партиите още не могат да се разберат за разпределянето на председателските места на постоянните парламентарни комисии. И на днешния председателски съвет, който беше свикан извънредно, политическите групи в Народното събрание не стигнаха до решение.

"Три седмици, в които поставям въпроса всеки път на председателски съвет, стигнахме до това обсъждане. Както можете да си представите, разговорът е доста сложен, защото има разнопосочни искания, интереси, така че бяха поставени едни предложения", коментира в кулоарите Николай Денков от ПП-ДБ.

По думите му обсъжданията продължават, а днес комисиите няма да бъдат гласувани. "Продължаваме, днес следобед ще работим по тази тема. Надявам се утре вече да има решение", коментира още Денков.

Преди ден парламентът успя да избере само председателя на правната комисия Стою Стоев от ПП-ДБ, според "джентълменското споразумение" с ГЕРБ-СДС. По този повод Десислава Атанасова коментира по бТВ тази сутрин, че нейната партия го е спазила, макар че то е важело само в случай, че двете коалиции управляват заедно, от което ПП-ДБ се отказаха.

Атанасова се зачуди защо от ПП-ДБ не са предложили някого от двамата бивши правосъдни министри в техните редици - Христо Иванов и Надежда Йорданова, а именно 30-годишния юрист, който е работил само две години след завършване на образованието си.

Така, повече от месец след старта на 49-ото НС, само една парламентарна комисия има председател, а останалите са без ръководство.