Според вестника, цитиран от "Фокус", Израел се надява, че Русия ще се ограничи до затварянето на небето за една седмица и няма да прибегне до допълнителни санкции, като например забраната за полети в близост до техните бази в северната част на Сирия, тъй като по този начин тя ще блокира достъпа на израелските ВВС до териториите на север от Дамаск.

Освен това според изданието подобни мерки могат да доведат до създаването на безопасни зони за правителствени войски на Сирия и Хизбула.

Освен това Израел се опасява, че ограниченията на Русия могат също така да позволят на Иран да укрепи позициите си в региона.

Цитира се също така израелския министър на отбраната Авигдор Либерман, който каза, че разговорите с висши руски представители, които той и министър-председателят Бенямин Нетаняху са провели, както и изпращането на делегация в Москва, начело с командира на израелските ВВС Амикам Норкин показват, че двете страни са установили добри отношения.

В допълнение, той каза, че това също така показва, че Израел "се чувства неудобно заради трагедията, дори ако той е косвено отговорен за нея."

Вестникът отбелязва, че през последните години Израел свикна да действа на "северния фронт" почти без ограничения. След като през февруари сирийската противовъздушна отбрана свали израелски F-16, Тел Авив си е направил изводи, но продължава да се намесват в една суверенна държава, независимо от факта, че неговите операции стават все по-опасни.