"Аарец": Израел се страхува Русия да не "подреже крилата" му

Отговор на инцидента с руския Ил-20 в Сирия може да доведе и до ограничаване на зоната за полети на израелски ВВС на територията на Сирийската арабска република, пише израелският вестник "Аарец"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ми има защо да се опасяват. Вчера руски Су-34 са прехванали израелски Ф-16 над Ливан и са ги принудили да се върнат в израелското въздушно пространство. Това е за първи път от месеци насам - последното беше през май. Засега нито Русия, нито Израел са потвърдили официално, но... Ето ви линка: ISRAELI F-16's INTERCEPTED BY RUSSIAN WAR PLANES OVER LEBANON; Forced back to Israel admin.halturnerradioshow.com/index.php/news/world-news/3184-israeli-f-16-s-intercepted-by-russian-war-planes-over-lebanon-forced-back-to-israel

Ти ми разсмя каскета ва!

Изглежда като 100% 'надежден' източник.. Че и на ханглийски - няма как да е руска пропаганда, а?

Ха-ха, сладур, ама линка направо кърти, няма да ти казвам защо. Руските тролове сте все отбор умници.

Ми ето ти умнико на ВС на Пакистан тогава https://defence.pk/pdf/threads/russian-planes-intercept-israelis-jets-over-lebanon.578273/

Кочината не може да “затвори “ Ф35 Видя се че прехвалените им С400 са безаналогови боклуци

Израел се бие срещу Хизбула съюзници на Русия

Вярно. В същото време Хизбула е сред управляващите партии в Ливан.

Реакцията на ватенките ще бъде съкрушителна и безпощадна - ще пръднат на к*ра на Израел.

Само че преди това ядеш смилянски боб зада обгазиш рашките с бой(Б)ни отровни вещества.

Вержи евреина ,да е мирно селото

е време да си ходи. Той направи много за страната си, но вече е време за по твърд и решителен лидер. Нека се поучи от дебелия червен другар Ким, който с една ракета направи луди враговете си и никой не смее повече да се бъзика със СК.

Тогава напрактика ще се получи, че Русия вместо да се бори с тероризма в Сирия, в накаква степен ще го защитава. Все пак видимо, че руснците и иранците, а може би руснаците и "хизбула" много не се харесват.

Кочината не може да “затвори “ Ф35 Видя се че прехвалените им С400 са безаналогови боклуци

Да се воюва с рашистан Те сами доста успешно си свалят самолетите Само да видят сянка на радара пълнят гащите и започват да пуцат сватбарски пък кот такоз...

Пука им на израелците Прехвалените С400 свалят успешно само рушки таралясници Венсеремос!

материал за заработка на руските тролове

Тия дето ви плаща сорос се упражмявате ама все сте си същите нещастници.

Това едноседмично затваряне на небето за полети е свързано с оръжейни доставки в САР и разполагането на оръжейните системи на бойно дежурство.

ще подрежат на босия цървулите.

Анти семитизма тука кърти мивки :-) Реално никой от коментиращите не мисли така но някак си стана (пак) модерно да се обвиняват еврейте за всичко. Напомня ми на вица за Титаник...еврейн го е потопил...Айсберг :-) Българите нямат причина да бъдат анти семити. Палестинцита да, те имат причина. Но ние нямаме. От всяко племе можеш да намериш лоши хора или хора които не ти харесват. Причината на еврейте да обират пешкира дето се вика, е в това че се сегрегират в групички в разни държави и създават държава в държавата макар да са живели там с поколения. Отказват напълно да се интегрират и да разглеждат себе си първо като граждани на въпросната държава и после като всичко останало. Само по себе си това не е проблем..има и други които го правят. Но когато метнеш вътре и факта че са добре образовани и по ред причини с традиции в финансовите сфери и на всичкото отгоре задружни, тогава вече виждаш защо не са харесвани. До някъде това е тяхна вина защото не правят достатъчно да са по инклюзивни (не се сещам за българската дума тука) и прозрачни с останалата част от обществото. Макар да живеят със стотици години в разни държави, в момента в който Израел беше създаден, оставиха всичко и хукнаха към Израел...това показва до колко са се интегрирали през последните неколко стотин години...нито грам! Затова и никой не им вярва и се съмнява в тях.

За да се "отблагодари" за спасяването на евреите в България през 1943 година, "СВЕТОВНИЯ ЕВРЕЙСКИ КОНГРЕС" приема резолюция: "ПРОГРАМА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД" ... през 1988 година. Тази програма показа видими резултати за своето 30 годишно действие. Обаче "нейният" мрежов график се натъкна на НЕЩО - Господ българина. Затова "програмКата" завършва с: "3. Необходимо е с българският народ да се разправим по-бързо, защото после ще бъде късно. Хилядолетният ни враг е още жив.". Аз не мразя, още повече пустинните народи-симитите. Тези народи обаче искат да ме унищожат, по начините написани в "програмКата".

За сведение на неуките- В Израел втория език на който най-много се говори е руски , от там си правете съответните изводи.

Също така за сведение на неуките, след нацистите и арабите, най-мразещи евреите са руснаците.

Нямаш си представа колко руски,полски , украински евреи са отишли в Израел след 1990 година. Парите за подръжка на Божиите места идват основно от Руската църква. Католици почти не ходят на Божи гроб,виж с руско езични е пълно.Само който не е ходил на Божи гроб ,само той не ги знае тези неща.

А ако някаде се създаде циганска държава, най-разпространените езици в нея ще са българския и румънския! Това значи ли че мангалите са част от нас?

Реакцията на ватенките ще бъде съкрушителна и безпощадна - ще пръднат на к*ра на Израел.

Руски зенитчици удрят с ракета руският самолет, който трябва да отговаря за точността на рудлитд ракети Ха Ха. Но за това са виновни евреите, чиито пилоти показаха висш пилотаж на гнилата руска военна машина Еми сега санкции за Израел. В Русия забраняват кремове с тиня от Мъртво море Ха Ха Подлодка утонула, самолет упал.... Ха ха

Ако въобще някога си ходил в казармата, то явно си бил в строителни войски .... ако не си, много филми от Холивуд си гледал. Има системи тип "свои - чужди", които предотвратяват свалянето на свои самолети, които обаче не се предоставят на други държави и за това сирийското ПВО не е различило самолета, след като Израелските Ф-ове се приближават до руския самолет.

Още малко и ще им повярвам на водкаджиите на лъжите. Били дали на некадърните сирийци зенитни ракети. Глуоости! В зенитните разчети навсякъде кипи от руснаци

Израелските Ф-ове летят със скорост до 2100км/ч. Руската щайга - с максимум около 650. Как точно бойни самолети се скриват зад толкова бавно летящ самолет?

очевидно се е състояла предимно в набиване на крак на плаца,даване на непоряди и миене на помещенията с четка за зъби.А вечер са те карали да плуваш бътерфлай между леглата в спалното и да бръснеш Ботев на портрет.

Неуки младежи, явно никога не сте ходили в казармата! Самолетите имат минимална и максимална скорост според височината на полета. При ниски полети, МИНИМАЛНАТА СКОРОСТ НА Ф-16 Е ОКОЛО 300 км/ч.

До кашика: Не се излагайте. F-16 може да мине скоростта на звука и на "h" на морското ниво.

Дали не се е повредил парният котел на руската летяща щайга? Или може би колхозниците са се сбили заради бутилка водка и сами са взривили самолета?

Брифинг Минобороны России об обстоятельствах крушения Ил-20. Интересуващи се да го видят.

Какво да им гледам идиотизмите. Не могат да си оправят координацията, Израел им бил виновен. Хубавото е, че следват няколко самоубити руски генерали

Навигационната система на нашите военни самолети е най-модерната в света! Състои се от сметачна линийка,бинокъл и компас.

Еми ще се стигне до армагедон рано или късно така е писано така и ще стане а за ситуацията еврейте са провокатори добре че путин има симпатия към тях и ги оставя да си играят на война

Да бе!Добре,че Путин е добър иначе знайш ли к'о щеш да ги напрай евреити?

Да са мислили евреите преди да убиват а не сега да започват по еврейския си принцип какво ''ще' прави Русия... Просто са объркали с кого се захващат, защото рано или късно ще платят скъпо за тези 15 души убити от тях.

Не са 15 души, а 15 анонимника, които ги гръм наха техните. Някакви анонимни руснаци, които никой няма да забрави ХаХа

Израел се бие срещу Хизбула съюзник на Русия

Ами да се бие на собствена територия защо все като краварите гледат другаде да разрушават и убиват..Еврейската наглост се знае отдавна така че няма как да я скрият от реалността..

'Страхува' се да.. ама бития си е бит.. Реално тези 14 руснака са нищожна част от кервана с ковчези - от Сирия и от Дъмб-асс.

Отношенията между Русия и Израел са особени. Хем една 1/6 от израелците са руско говорящи и макар да живеят в Израел, разглеждат себе си И като част от Русия и други руско говорящи държави, хем и в Русия има доста евреи който макар да могът да живеят в Израел са решили да останат в Русия.

'Макар да живеят в Израел, разглеждат себе си И като част от Русия' Само че от ПРОГРЕСИВНАТА част. Често ще видиш по руските форуми добре образовани евреи търпеливо да обясняват (на отличен руски) фактите от живота на запенени от злоба запутински ватници.

Хей "Настина (нерегистриран)" ти просто си абсолютно неграмотен. Както в Израел така и в Русия руските еврей са интилигентни и образовани, но тези който са в Израел милеят за русия и никога не са я споменавали със лошо. Живял съм и във двете държави достатъчно дълго време, говоря достатъчно добре и Български, Еврейн съм и не се срамувам, но ми се струва че никой не може да нарича руският народ "Ватник". Единствено необразован, малоумен простак може да си го позволи. Е тогава дерзай приятелче ...:)

Аз може и са съм 'безграмотен простак' , но ако ти наистина си евреин - много великодушно от твоя страна да защитаваш антисемитите които те наричат жид и жидомасон ( българските им колеги - чифут). 'Ватник' не е понятие описващо целия руски народ, а само необразованата и неука маса податлива на безочливата и нагла пропаганда - биещите се в гърдите ура-патриоти, за които целият Свят: 1. Е длъжен да им се възхищава и ръкопляска; 2. Им е виновен (разбира се, кой друг) за мизерстването и перманентно неоправената държава. Милеенето за Русия и поддръжката на алчната, нагла и мракобесна банда узурпирала Кремъл са абсолютно взаимоизключващи се понятия.

Владимир Владимирович приземи израелската авиациа.

Владимир Владимирович ШАЛОМОВ... да не забавяме корените му. После си мисли дали ще приземи роднинската си авиациЯ.

Че какво лошо има в това, Русия да блокира достъпа до териториите на север от Дамаск и да създаде безопасни зони за правителствените войски на Сирия? В крайна сметка това е единственият начин да се преустанови агресията на Тел Авив и западните му съюзници срещу суверенна Сирия, ама изглежда ще излезе, че Путин е „мека Мария”. Де да беше Сталин, че както създаде Израел, така и щеше да го заличи!

Ами да го блокира бе ама не може!

и кой сега е най- големия терорист? Време е руснаците да затворят излаза на море на Сирия с С 600.

Чифутите са вредни и за Света напотребни.

Най-вече Шаломов (Путин по майчина линия)

PEYTSCH

Израел направо се...разтреперал от тази седмица на руските маневри...Но идва друга седмица и треперенето ще е за арапчетата...

И американци,французи,йорданци,катарци,англичани,турци и израелци си летят и поразяват цели на ИД главно или на Башар и на Хизбуллах….а да не забравяме и руската провокация с Вагнер.Така,че това е една опашата лъжа.

tonk11

Интересно ако Нетаняху се покаже и обяви край на войната в Сирия, какво ли ще напишеш?

Защо Нетаняху да обявява край на войната в Сирия? Края на войната вече няколко пъти го обявява Путин,но той е смешник и никой не му вярва.Нетаняху е лидер на една от най развитите и проспериращи демокрации в света!

една добра вест,явно чифутите са притеснени което е добре че ще им се наложи да си седът у песъка и да си рупат маслинки

да цитираш в.ДУМА за положението в България.