В кулоарите на парламента той изреди в хронологичен ред данните от справката за шестте си апартамента и каза, че още, че не е приключила проверката за имотното му състояние, предаде БГНЕС.

Цветанов защити произхода на парите, които е придобил тъста му, за да помогне на семейството му, като припомни, че фирмата му е работила от 1990 г. в областта на разрастването на корозията на металите.

На повторен въпрос защо все пак не се оттегли от политиката, Цветанов се върна на работата си като вътрешен министър.
Той напомни за пореден път акциите за "Килърите", за залавянето на наркотици и др.
Отрече, че се провалил с операцията по т.нар. "Октопод", чийто доказателства досега не бяха убедителни в съда.

"Работил съм само за интересите на държавата и за това да има по-голяма сигурност. Аз се чувствам жертва на Тройната коалиция и на някои хора, които публично оповестиха и раздаваха заклинания по мой адрес, знаете това беше в първите дни на заседанията на този парламент",
оплака се Цветанов.

Той отрече информация за облаги на една от дъщерите му, учила в Лондон и на най-малката, че прередила други деца при класацията в една от детските градини в София.

Цветанов обясни по повод партията БАСТА на отцепниците от ГЕРБ, че ПГ на ГЕРБ в момента е единна и много сплотена.

"Всеки, който смята, че може да се занимава с политика, нека да го прави", допълни той.

Според него обаче това е изключително трудна работа.

Зам.-шефът на ГЕРБ каза, че връщането им в парламента е с една единствена цел - да бъдат конструктивна опозиция.
Не трябвало да се смята, че опозицията трябва да бъде против всяко предложение на управляващите или управляващите да бъдат против всяко едно разумно предложение, което се предлага от опозицията.

Цветанов каза още, че той и лидерът на партията Бойко Борисов няма да участват в парламентарни комисии, защото ще им е много трудно да съвместяват ангажиментите си "с чисто партийно естество".