Той припомни позицията на ГЕРБ от вчера и допълни:

 "Това, което се случи, ние го знаехме преди десет дни. Затова изпратихме писмо до президента на републиката с подписи на 97 депутати от Парламентарната група на ГЕРБ за свикването на Консултативен съвет".

На въпрос какво има против това Делян Пеевски да бъде на върха на ДАНС, Цветанов каза, че това е недопустимо от много факти и обстоятелства, които са се случили през последните години.
Той не отговори дали Делян Пеевски е бил разследван напоследък.

Цветанов определи "като лъжи и клевети" подробните описания на бившия министър Мирослав Найденов за милиционерщината и тоталното следене, включително и на министрите по време на мандата на ГЕРБ.

„Това е спекулация, угодна за управляващите. През тези над 20 години престъпният свят е получавал подкрепа от тях. Никога, по никакъв повод, не съм събирал информация в МВР за бизнесмени”, заяви ексминистърът на вътрешните работи.

Цветанов обвини управляващите в опит да го репресират заради сектор "Сигурност".

"Има петима прокурори, които искаха да ме разходят на един доста добър туристически тур из Съдебната палата. Не боли, че съм обвиняем, но тези, които сега управляват, искат да ме репресират, защото знаят какво е направено в сектор "Сигурност" от 2009 г
."

В сряда - при последния разпит на Цветанов в Софийска градска прокуратура той беше разходен между Спецпрокуратурата и няколко от залите в Съдебната палата, след което излезе оттам като обвиняем.

На въпрос дали би подал оставка като зам.-председател на ГЕРБ, ако му бъде поискана, предвид сътресенията около него, Цветанов каза, че всяка партия има свой устав и национални форуми, на които се правят избори за ръководство на партията.
Когато има номинации и се провежда подобно партийно събрание, всеки може да изложи своето мнение, посочи той.