Депутатите се скараха, след като от ГЕРБ възразиха срещу създаването на временна правна комисия на паритетен принцип. От партията на Бойко Борисов обвиниха БСП, ДПС и "Атака", че нарушават правилника и настояха съставът на комисията да бъде на квотен принцип - най-голямата парламентарна група да има най-много членове.

В крайна сметка от ГЕРБ отказаха да участват в гласуването, с изключение на петима депутати, които бяха против, и не предложиха свои членове. Така в комисията ще участват по трима представители на БСП, ДПС и "Атака".

Цветанов заяви, че се е видяло как тройната коалиция - "Атака" БСП и ДПС, подменя вота на избирателя. 

„В предишното НС ГЕРБ можеше да си направим на квотен принцип комисиите и тогава в комисията за ДАНС, в подкомисията за СРС можеше да бъдем в правото на силния и да направим това, което ние преценим. БСП и ДПС имате 120 депутата, затова Станишев смени мястото си до Местан – за да може да си говорят, а Сидеров да е отзад, за да ви подкрепя, когато е необходимо”, заяви зам.-председателят на ГЕРБ.

Това предизвика бурна реакция от депутата от ДПС и медиен магнат Делян Пеевски, който в предишния парламент почти не идваше на работа. Сега той заяви от трибуната:

Г-н Цветанов, как ще говорите за комисии?. Имате ли срам да говорите? Първо ще дадете обяснение за СРС-ата и подслушванията. Вие уведомихте ли комисиите, когато го правихте? Погледнете ме в очите, имате ли срам? Искам отговор, имайте срам, имайте срам!”. 

Цветанов отвърна, че още вчера е декларирал в деловодството, че е готов да се освободи "от този си имунитет" и добави, че с нетърпение очаква повдигането на обвинението му. 

Няма нищо, което да е доказано, ние не се страхувам от вас, защото сме принципни”, добави бившият министър, намеквайки за репликата на Пеевски по време на предизборната кампания "Страхуваха ли ви ГЕРБ? Отиват си".

След критики и от страна на Корнелия Нинова и Мая Манолова за поведението на ГЕРБ, Цветанов ги нападнах:

Нинова, когато излизате да говорите, спомняте ли си за „Фронтиер” и „Р. Овч.”? Аз ще ви припомня Фози (ексмитническият шеф Георги Владимиров-Фози, задържан при операция "Цигараджиите", за когото Цветанов вече е казвал, че е близък на Манолова - б.р.). Това са взаимосвързани неща, защото когато беше разбита контрабандната схема за цигарите, бяхте с човека, който защитавате – Фози, и се обаждахте, за да може да бъде запазен на работа”.

Нинова отвърна, че има поне три разлики между нея и представители на ГЕРБ и припомни, че след като през 2007 г. беше заподозряна, че е упражнявала натиск върху следователи по дело, прокуратурата се произнесла, че не е извършила престъпление.

„За вас тепърва ще се произнесе. В момента аз заставам пред вас с чисто име. Вие предстои да си изчистите имената, докато не го направите, нямате право да говорите за морал”, обърна се Нинова към Цветанов и колегите му от ГЕРБ.

Тя добави, че никой не е чувал разговори между нея и следовател, но цяла България чу как Борисов упражнява натиск върху прокурор.

Мая Манолова пък коментира, че Фози е бил защитаван от депутата от ГЕРБ Кирил Калфин, а не от нея.

Лидерът на ДПС Лютви Местан защити Нинова, като заяви, че за пореден път Цветанов злоупотребява със случая „Фронтиер”, а ГЕРБ са имали четири години да заловят престъпниците и да ги вкарат в затвора.

Местан отвърна и на друга реплика на ексминистъра:

"Моето място тук до Пеевски, Имамов, Цонев се определя от вота на избирателите на ДПС, няма да го определяте вие”.