Това съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. Заповедта на министър-председателя е издадена днес, без да се посочват мотиви.

"Уволних я, защото спи пияна в бар, това ми казаха. Какво да направя? Какъв авторитет ще има пред бранша?", коментира обаче по-късно Борисов, цитиран от БНР.

Преди дни в социалните мрежи се появи снимка, на която се вижда жена, приличаща на зам.-министърката, която спи в нощен бар на централно софийско заведение. Първи фотографията разпространи сайтът Хаштаг.бг., който съобщи, че Маринова е била забелязана да танцува под звуците на руска музика, а малко след полунощ заспала в тоалетната на заведението. След като охраната я е върнала на масата, зам.-министърът продължила съня си насред нощния бар.

Надя Маринова е зам.-министър на туризма от средата на февруари тази година. Преди това тя беше заместник на Николина Ангелкова и в служебното правителство на Георги Близнашки.

Маринова е магистър по икономика от университета в Брауншвайг, Германия. Притежава квалификации и от Техническия университет и Университета за национално и световно стопанство в София.
Защитила е докторска степен в Нов български университет и пред Висшата атестационна комисия на БАН.

Маринова е с 18-годишен академичен опит в Нов български университет, като преподава в областта на мениджмънта и маркетинга в туризма и управлението на проекти в туристическата индустрия.