Цветан Цветанов си тръгва от парламента с маратонки за дълъг политически маратон - подарък от колегите от ГЕРБ. Той се похвали с подаръка пред медиите. От групата изненадаха с букет цветя номинираната за нов председател на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова.

Колегите днес ми направиха приятна изненада, защото аз исках да направим изненада за г-жа Дариткова с този прекрасен букет, каза пред журналисти досегашният председател на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов. Колегите ми подариха едни маратонки и казаха, че в момента със свободата, която вече имам, е много по-добре да продължа да бягам в този дълъг политически маратон, добави той.

Цветан Цветанов каза, че е готов да помага на Дариткова. Връзката остава толкова силна, колкото е била и досега, заяви той и отбеляза, че сега ще може да обикаля повече из страната. Единственото, което ще имам повече като възможност, е във времето, когато има пленарни заседания, да бъда в някоя община, където ще правя поредната среща със структурите на ГЕРБ и ще можем да се подготвим максимално организационно добре за предстоящите избори, коментира Цветанов, цитиран от БТА.

ГЕРБ е кауза и всеки един от нас го осъзнава, има моменти, когато трябва да направиш крачка встрани и да си солидарен с всички колеги, които до настоящия момент са проявявали подобен подход при подобни ситуации, коментира решението си да напусне парламента Цветанов. Нямаше как да обясня, както на обществото, но преди всичко на структурите на партия ГЕРБ и на колегите, ако не бях взел това решение, защото това щеше да означава, че аз съм се вкопчил в позицията шеф на ПГ и за мен това е фиксация или някакво его, посочи той. "В политиката няма его, в политиката трябва да бъдеш достатъчно отговорен, да бъдеш човек, който може да направи компромиси със себе си, защото, ако си искрен и ако работиш от сърце за каузата ГЕРБ, това са стъпки, които трябва да бъдат направени", добави Цветанов.

Попитан дали очаква трусове в парламента, Цветан Цветанов коментира, че е разговарял с почти всички парламентарни групи и вече има изграден механизъм, по който в диалог се търси необходимият политически консенсус и устойчивост в законодателството. Той отбеляза, че днес е присъствал на последен председателски съвет, заедно с предстоящия нов председател на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова, която е усетила атмосферата.

"Категорично моят основен приоритет ще бъде да търся диалога, да постигам максимално възможния консенсус в интерес на българските граждани", заяви от своя страна Дариткова.