Парламентът ще гласува утре оставката на Цветан Цветанов, решиха депутатите в началото на пленарното заседание.

По предложение на председателя на Народното събрания Цвета Караянчева в дневния ред беше включена нова точка - прекратяване на пълномощията на народния представител Цветан Цветанов, заради подадена от него оставка. Точката ще бъде разгледана като първа в петък.

Цветан Цветанов напусна парламента заради скандала със закупените при преференциални условия луксозни жилища.

Час преди решението на депутатите лидерът на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов изрази пред медиите надежда "утре сутрин да се организираме и да бъдат гласувани оставките". "Днес ще се подготвим, за да може и оставките, и назначенията да се направят в един ден", каза той.

"Г-н Цветанов освен, че беше председател на парламентарната група и на комисия, депутат, мисля, че в историята няма такива тежки санкции, които са наложени в една партия. Съответно министър и двама зам.-министри с оставки. Ако и другите партии действаха така, въобще нямаше да има какво да си приказваме днес. Поуки мисля, че всеки си е извадил", коментира премиерът.

По време на пресконференцията за съвместно явяване със СДС на европейските избори Борисов обяви също, че Даниела Дариткова е новият председател на парламентарната група на ГЕРБ.