Никога няма да мога да бъда Цветан Цветанов в парламентарната група, но в рамките на възможностите си ще търся консенсуса. Това каза д-р Даниела Дариткова пред журналисти в Народното събрание. Дариткова добави още, че ще търси устойчивото парламентарно мнозинство, което е изключително важно, за да функционира правителството и да се покаже стабилност в държавата.

"Вярвам, че търсенето на едно поведение без агресия ще даде друг облик и на парламента. Важно е да покажем това като модел на поведение в цялото общество", заяви тя.

По думите й за съжаление в обществото агресията взима превес. На въпрос кой ще замести Цветанов в комисиите, тя допълни, че това предстои да се реши.

Попитана как ще работи с опозицията, д-р Дариткова изрази надежда това да се случи в търсене на устойчивите решения в интерес на българските граждани.

"Разчитам тя да бъде добър коректив и отговорна опозиция", допълни още тя. Дариткова посочи, че ПГ на ГЕРБ няма да промени своето поведение, защото ще бъде последователна и ще изпълнява програмата си.