ГЕРБ ще спечели европейските избори. Фактът, че някои социологически агенции в момента дават малка преднина на БСП - може само да мотивира структурите ни да работят още по-активно. Това заяви пред журналисти в Пловдив зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, цитиран в прессъобщение на партията.

ГЕРБ подкрепя водещия кандидат на ЕНП за председател на ЕК Манфред Вебер и вярваме, че той може да ни помогне в осъществяването на целите ни, добави Цветанов.

Той отбеляза, че още е рано да се говори за конкретни кандидати за кметове за местните избори през есента. На номинационните събрания, които стартират юни, ще бъде отчетен и приносът на всеки един потенциален кандидат за кмет или общински съветник по време на предизборната кампания за евровота, подчерта Цветан Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ коментира, че партията му има предимство пред политическите си опоненти в борбата за кметския пост в Пловдив, "защото при управлението на партията и Иван Тотев градът се развива, все повече се превръща в привлекателно място за туризъм и бизнес и съвсем заслужено получи домакинството на инициативата "Европейска столица на културата"".