Готвим се само за европейски и за местен вот. Изпълняваме управленската си програма, за да се запази икономическият растеж на държавата, каза днес следобед заместникът на Бойко Борисов пред "24 часа".

Зам.-председателят на ГЕРБ, лидер на парламентарната група и шеф на националния предизборен щаб на партията отговори на въпроса, който през последните седмици се чува все по-често - дали кабинетът "Борисов-3" ще си тръгне по-рано, или ще си изкара мандата.

В отговор на въпрос "Напрягате опонентите, като не спирате да обикаляте страната. Хората се чудят кои кметове на БСП ще привлечете", Цветанов заяви:

- Аз обикалям, провеждам работни срещи, и то в непредизборен период. Другите партии, вместо да питат кой ще мине към ГЕРБ, нека отчетат, че ГЕРБ е единствената партия, която води реален живот. Година и половина преди местните избори си говорим с хората, с които всъщност връзката ни никога не прекъсва. Подготвяме се. Където има някакъв проблем, доизглаждаме нещата и вървим напред.

Според Цветанов хората се поддават на внушенията на опозицията и питат с безпокойство дали ще има предсрочни избори.

"Тревожат се и препоръчват да не се предприемат предсрочни избори. Така че искам да ги успокоя - предсрочните избори категорично не са тема. Изборите, за които се готвим, са единствено европейските през май 2019 г. и местните през есента на следващата година. Стабилността води до възможност хората да имат работа и до икономически растеж на държавата - 3,9% през последните години. Благодарение на това, че ние се концентрираме върху изпълнението на управленската ни програма. Както казва нашият лидер премиерът Бойко Борисов, пред нас има само работа, работа, работа", заяви Цветанов.

Днес Цветанов бе в Симитли, където заяви, че магистрала "Струма" ще даде тласък на бизнеса и икономиката в региона.

"ГЕРБ получи сериозна подкрепа в Симитли и вие вече имате вашия народен представител в лицето на Стефан Апостолов", обърна се към актива на ГЕРБ-Симитли Цветанов. Зам.-председателят на ГЕРБ коментира, че политическите партии трябва да работят заедно по важните за страната теми. "Омразата в политиката не води до успех. Трябва да има разумно говорене и обсъждане на всички актуални въпроси от дневния ред на обществото", допълни той. Цветанов подчерта, че вчерашният ден се е оказал много важен след като президентът Румен Радев призна, че Българското председателство е успешно.

Цветан Цветанов коментира, че политиката, която води страната ни, е оценена високо в Брюксел, а правителството на Бойко Борисов е защитило успешно националните ни интереси.