Европа ни чува, когато показваме видими резултати и когато правим тези политики, които са последователни. Това каза заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов по време на представянето на слогана за предстоящата предизборна кампания за европейския вот на 26 май.

Цветанов посочи, че идеята на ГЕРБ е да говори за европейския дебат и бъдещето на Европа.

"Винаги, когато сме правили подготовката си за всеки национален избор сме се стремeли слоганът да съответства на това, което сме успели да направим през всичките тези години", заяви Цветан Цветанов и посочи, че идеята е да има приемственост между слоганите през различните национални кампании.

"В днешния ден ще покажем какво направи България и какво направиха нашите евродепутати в последния си мандат 2013-2019 г"., обяви зам.-председателят на ПП ГЕРБ.

Цветанов обърна внимание на успешното Българско европредседателство и изтъкна: "Това е успехът на България".

"Мария Габриел има един изключително важен акцент, а това е колкото може повече млади хора да минат на обучение в софтуерни компании. Андрей Ковачев с един безспорен авторитет, има безупречна репутация", заяви още Цветанов.

"Андрей Новаков, най-младият евродепутат, който беше към 2014 г., неслучайно той намери място в една от най-тежките комисии в Европейския парламент - бюджетната комисия. Европа ни чува. Изключително важно за Ева Майдел е това, че се ползва с голям авторитет. Асим Адемов е човек, който успя много бързо да навлезе в ритъма и динамиката на мандата на евродепутатите. Изключително толерантен", добави още той.

"Емил Радев - депутат, който успя да защитава правата, свободите и интересите на страната. Има необходимия юридически опит. Ивелина Василева - отдадена на кохезионната политика. Тя пое министерство на екологията в момент, когато имаше последствия от управлението на БСП", каза Цветанов.

"Лиляна Павлова, като един успешен регионален министър, беше натоварена с най-голямата отговорност във връзка с председателството", допълни той.

"България има своята отговорност като държава на ЕС и като външна граница. Европа ни чува, когато показваме видими резултати", каза още Цветанов.