Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов защити Сергей Станишев, като заяви от трибуната на парламента, че "БСП не ценят лидерството, което има страната ни в ПЕС". В дебатите, свързани с избора на нов състав на ЦИК, Цветанов призова социалистите да престанат да говорят за фалшификация на изборите, "защото в неделя фалшифицирахте вашите вътрешни избори".

"Видяхме БСП в неделя и какъв беше отзвукът от партийните им организации за вътрешнопартийния избор. Моля ви, не ни занимавайте с вашите противоречия. Призовавам БСП да не вменява на състава на ЦИК да говори неща, които няма да кореспондират с процедурите. При предложенията на БСП за състав на ЦИК не се показа желание за приемственост. Не може да отсъствате от пленарна зала. Дайте шанс на вашите депутати да защитават тезите си. Спрете да говорите за предстоящо фалшифициране на изборите. Това е стилът на избори във вашия вътрешнопартиен формат. При нас номинациите за листата за евроизборите са ясни и остава само да ги одобрим", каза от парламентарната трибуна Цветан Цветанов.

"ГЕРБ ще участва в тези избори, както е участвала винаги досега. Ние сме партията, която работи само и единствено водени от обществения интерес. БСП не ценят лидерството, което има страната ни в ПЕС. Моля ви, недейте да ни занимавате на предстоящите избори с вашите вътрешнополитически противоречия и проблеми, които имате", призова още Цветанов.

"Основната защита на БСП беше да има машинно гласуване и списък на гласуването - за вътрешнополитическия избор в неделя приложиха ли ги? Оценката за фалшифициране на вътрешнопартийния вот е на политическите лица на БСП. Мога само да ви кажа, че за мен е важно да има и приемственост. Ако погледнем всички номинации, които бяха направени, ще видите, че БСП заради вътрешните противоречия, предложи само един от шестте кандидати за ЦИК. ГЕРБ от седем като квота повтаряме мандата на четирима", каза още Цветан Цветанов