С официално решение ЦИК ще поиска Веселин Марешки да затвори аптеките и бензиностанциите си по време на кампанията за европейските избори. Това съобщи лидерът на ВОЛЯ и водач на евролистата на "ВОЛЯ - Български родолюбци" пред Нова тв.


"Това ще бъде по време на кампанията, защото, видите ли, когато работят аптеките и бензиностанциите ми, си правя политическа реклама и сега ще има ново решение, с което да ми заповядат по време на кампанията ми да си затворя обектите. Считам, че това е крайно цинично и още веднъж показва, понеже тази атака е само срещу мен, че някой се страхува и аз съм единственият, който прави нещо добро за българските граждани", заяви той.

Лидерът на ВОЛЯ обаче беше категоричен, че аптеките няма да спрат работа. "Това ще ми струва много, но аз и друг път съм правил жертви в полза на българските граждани, когато пак така незаконно са ме санкционирали без никой да разбере аз съм продължавам да "подарявам" лекарства, защото след това не са ми ги изплащали от НЗОК. Искам да успокоя гражданите, че няма да оставим нито един гражданин без лекарства", добави още той.

"В последни дни ние показахме на хората как трябва да се говори и какво трябва да се прави. В последните дни нашите послания за сбиране на грабежа, за това, че искаме родолюбци, а не безродници в ЕП, бяха припознати от БСП, и от ГЕРБ и от президента Радев", каза Веселин Марешки.

Лидерът на ВОЛЯ обяви, че, според изследване, формацията "Европа на нациите и свободите" ще дели първо и второ място с ЕНП. "Ако се присъединят още две-три формации, буквално ще взривим ситуацията в Европа. Ще направим тази европейска бюрокрация, която тормози цяла Европа и в частност и българския народ, ще я направим работеща. Не на господството на брюкселския чиновник, равноправие на нациите, не на нации на две скорости", добави той.

Веселин Марешки смята, че България по-скоро ще загуби от присъединяването си към еврозоната. "Не трябва да избързваме и не мисля, че има някой, който бърза България да го прави. Естествено, че има и плюсове. Ако в момента България влезе в еврозоната, всичко по магазините ще поскъпне с минимум 50%, което недопустимо за България", коментира кандидатът за евродепутат.