Лидерът на ИТН Слави Трифонов даде кратко интервю пред собствената си телевизия "7/8" тази вечер. Облечен в черна тениска и анцуг и в домашна обстановка, той коментира бившите си коалиционни партньори от ПП Даниел Лорер, Асен Василев, Настимир Ананиев, затварянето на "Мариците", както и отношенията на "Промяната" и президента Радев. От своя страна замесения в криптоскандала депутат Ананиев също излезе с изявление.

Основна тема на разговора между Трифонов и един от сценаристите му беше криптоборсата "Нексо", в чиито офис прокуратурата и МВР влязоха тази сутрин и бе обявено, че разследват организирана престъпна група, пране на пари, данъчни престъпления, престъпления, свързани с предоставяне на банкова дейност без необходимия лиценз, както и компютърни измами. В рамките на мащабната международна операция е установено, че един от клиентите на криптобанката финансирал терористични актове, "Нексо" е действала чрез "кухи фирми", а за последните 5 години през нея като оборот са минали над 94 милиарда долара. Дейността на фирмата се ръководела от България и организаторите ѝ също били българи, сред които и бившият депутат от "Реформаторския блок" Антони Тренчев. А депутатът от ГЕРБ Георг Георгиев направи намеци от парламентарната трибуна по адрес на народния избраник от "Продължаваме промяната" Настимир Ананиев и един от съдружниците на разследваната от прокуратурата криптобанка. 

По този повод Трифонов коментира пред собствената си телевизия: "Днес излезе, че банката на криптовалута "Нексо", която се разследва, седем американски щата са скочили, че това е една пирамида на криптовалута и става въпрос за едни 90 милиарда, от които тия, които са основните играчи са "тафнали" 1 милиард и 400 милиона. Настимир Ананиев има общи свързани фирми. Асен Василев е човек, който е ходил всеки ден в офиса им и са били много близки и ги е съветвал, но всички си траят. Ако бяха хора, свързани с "ИТН", това щеше да е първа новина... Ако бяхме ние, това щеше да е нек`ъв ад!... Това е, защото има двоен аршин".

Слави Трифонов коментира и отношенията на президента Румен Радев и "Продължаваме промяната": "Имам чувството, че живеем в една абсурдна държава, пълна с лъжи, лъжци и хора, които вярват. Асен Василев излезе по една телевизия и каза, че Бойко Борисов и президентът се виждат всеки ден. Без да има нито доказателства, нито снимки, нито нищо".

Настимир Ананиев: Познавам Тренчев, не мога да коментирам случая с крипто фирмата по същество, тъй като не съм запознат с детайлите

Замесеният в скандала с "Нексо" депутат Настимир Ананиев също използва социалните мрежи, за да представи своята гледна точка:

"Виждам, че пак жълто-кафявите "медии"се опитват да правят внушения по мой адрес!

Сега на базата, че познавам Антони Тренчев.

Да, познавам Антони Тренчев, бяхме заедно народни представители в 43-то Народно събрание. Имахме и идеи за общи проекти, за които не стигна времето да започнем.

Също така го познават депутатите и кадри на ГЕРБ Даниел Митов, Тома Биков и Петър Николов - които бяха заедно в ръководния орган на друга политическа партия - не виждам жълто-кафявите да пишат за тях!

Знам, че #Триадата (Борисов-Гешев-Пеевски) се опитва да изопачи всяко зрънце информация за да изглеждат зле техните опоненти - и да, аз съм техен опонент!

Не им вярвайте!

Не мога да коментирам случая с крипто фирмата по същество, тъй като не съм запознат с детайлите!", написа Ананиев.