"Промените в закона за КПКОНПИ и назначаването на Бойко Рашков за шеф на комисията са различни неща", каза в интервю за предаването "Лице в лице" по bTV Тошко Йорданов от "Има такъв народ" (ИТН).

"Нали шефът на КПКОМПИ трябва да разследва престъпления за незаконно придобити средства. В момента Бойко Рашков да не е монахиня в девически манастир, той е начело на МВР една година. Би трябвало и в момента да разследва всякакви престъпления от всякакъв характер... Вярно, имаше един арест - на Бойко Борисов, който завърши позорно", обяви Йорданов.

Той напомни, че от записа от закритата среща на "Демократична България", става ясно, че са нужни технически промени в текстовете на закона за КПКОНПИ. По думите му проектът е "некадърно" преписан от проектозакон на ГЕРБ.

Йорданов обяви още, че проблемът с КЕВР (регулаторът остана без председател) се дължи на "юридическата некомпетентност на Лена Бориславова". По думите на депутат от ИТН министрите от квотата на партията са работили добре, но Кирил Петков и Асен Василев са им пречили да си вършат работата. Като пример за зловредна намеса на Асен Василев той даде отказа от доставки на газ от Русия. "Германия, Италия и Гърция със сигурност са държави от Европейския съюз, които по една схема се разплащат с руската държава и получават руски газ. Това явно е схема, която не нарушава санкциите, защото това са държави от ЕС, които настояват за санкции. Искането на Николов (Александър Николов, министър на енергетиката от квотата на ИТН) е било ние да направим същото, да използваме същата схема, за да получаваме руски газ на 32% надолу. Човекът, който е брутално, е спрял това, се казва Асен Василев", обясни Тошко Йорданов.

Той призна, че не може да даде отговор на въпроса с кого ИТН би преговаряла в следващия парламент, ако влезе в него.

По-рано днес лидерът на партията Слави Триифонов пусна във Фейсбук пост-провокация към Бойко Рашков, като призова номинирания за шеф на КПКОНПИ да го арестува:

"Искам да си призная, да бъда честен и брутално откровен - аз съм мафиот. Такава е истината. Участвал съм пред очите ви в няколко мафиотски организации - "Ку-ку", "Каналето", "Хъшове", "Шоуто на Слави". Вие сте свидетели на мръсните пари, които взимах по мръсен начин от БНТ, от телевизия "7 дни", от bTV, а в момента взимам от себе си. Това последното е върхът на корупцията - аз съм мафиот, който сам си плаща, защото сам се изнудва и сам рекетира себе си. Правя това признание, защото прекрасно осъзнах, че не мога да се скрия. Затова се обръщам към вътрешния министър в оставка Бойко Рашков. Г-н министър в оставка, доказателства за това, че аз съм мафиот имат всички български граждани, Гугъл, Уикипедия, но най-вече министър-председателят в оставка Кирил Петков и говорителят на кабинета Лена Бориславова. Моля, извикайте на разпит посочените от мен лица, за да съберете доказателства и след това по смисъла на закона да дойдете и да ме арестувате", написа Слави Трифонов.

Той добави, че е "сериозен като некролог" и изрази възмущение от това, че на фона на твърденията, че е мафиот Бойко Рашков не е направил нищо, за да го задържи "поне за 24 часа".

"Г-н министър в оставка, вие ще имате моите признания, информациите от разпитите, които ще проведете, и най-логичното следствие на всичко това е да бъда арестуван, осъден и вкаран в затвора до края на жалкия си живот. Защото г-н Рашков, съгласете се, че и без да сте шеф на КПКОНПИ, като министър на вътрешните работи имате достатъчно власт да ме разкриете, арестувате и унищожите. Г-н Рашков, аз не се шегувам, сериозен съм като некролог. Не може непрекъснато да има твърдения, че аз съм мафиот, а Вие да не правите нищо. Това започва да става подозрително, ще вземат да ме обвинят във връзки с "Продължаваме промяната". Затова ме арестувайте поне за 24 часа", завършва поста си Слави Трифонов.