Нормална е ситуацията, демокрацията е такава. Когато едни парламентарно представени партии не се разберат, се отива на избори. Да, може би се случва за първи път в новата ни история, но това нищо не означава. Не отчитам грешка на ИТН. Това заяви пред bTV председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

По думите му, в предния парламент всички политически партии са твърдяли, че ИТН трябва да направи кабинет и не са имали изисквания за състава му.

"Предложихме кабинет и какво значение има начинът му на представяне? Къде е проблемът? Това е демократична процедура и ние предприехме този ход, като само месец по-рано всички партии ни призоваха да го направим. След всеки един разговор, който водихме за политики, обясняваха колко всичко е добре. След това видяхте какво стана. Излезе г-н Христо Иванов, наговори един куп неща и всичко приключи. Няма последователност", заяви Йорданов.

Според шефа на ПГ на ИТН, когато една група хора искат да свършат нещо заедно трябва да има разбиране и от двете страни. 

"Най-важното сега е актуализацията на бюджета, която трябва да завърши следващата седмица", категоричен бе Тошко Йорданов. По думите му президентът може спокойно да изчака това да се случи, преди да разпусне парламента.

Той каза още, че разумното за предстоящите избори е да са във формат две в едно. 

"Вместо да се харчат два пъти пари за едно и също нещо, с едни и същи пари могат да бъдат направени два избора в един и същи ден, което не е никакъв прецедент и е финансово изгодно за държавата", допълни Йорданов.

По думите му, този парламент е пълен с лицемерен.

"Партиите са изключително лицемерни. Искрено се надявам ние да не станем такива", заключи председателят на ПГ на "Има такъв народ".