"Не зная до какво дъно ще стигне самоунижението на ПП-ДБ и на ГЕРБ. И двете страни нямат срам да преглътнат всяка гнусотия, пратена от обратната страна. Тъй нареченият академик Денков си пожела "лицето на мафията" от снощи да се върне и да управляват заедно", коментира по бТВ лидерът на ПГ на ИТН Тошко Йорданов по повод труса в отношенията между довчера управлявалите заедно ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

Той визира изказването на съпредседателя на ПП Асен Василев, нарекъл вчера Мария Габриел "красивото лице на мафията" заради това, че тя е внесла списък с имена на министри от ПП-ДБ при президента, а те не знаели и не желаели.

Йорданов е категоричен, че никой не си е представял толкова ниско да паднат и двете формации.

"Няма толкова ниско падане", обобщи Йорданов.

"Ние за ПП-ДБ нямахме съмнения, че те са такива, защото бяхме с тях известно време. Когато бяхме в подобна ситуация - стана ясно, че ще разваляме правителството, те започнаха по същия начин да се пързалят по корем пред нас", каза депутатът от ИТН, като заключи, че коалицията няма грам морал.

Той обаче добави, че вече и ГЕРБ са се унижили.

"За разлика от г-н Борисов, Слави Трифонов има достойнство. Когато се държат грозно с него, с неговата партия, той не преглъща подобен тип обиди", коментира Йорданов.

По думите му ИТН винаги е настоявала за експертно правителство с широка парламентарна подкрепа, но не се нае да прогнозира какъв ще бъде изходът от създалата се ситуация и ще има ли кабинет.

Тошко Йорданов призна, че не знае какво ще стане, защото не пие от "мазните им кафета".

Съпартиецът му Ивайло Вълчев пък допусна, че може и да има обрат в ситуацията и управляващите да продължат заедно.

"В случая най-чистото би било да се отиде на избори при една такава ситуация, но може би за пореден път ще видим обрата в сюжета, за да видим отново как дружбата, братството и любовта тържествуват", допусна Ивайло Вълчев.

Той е категоричен, че през цялото време става въпрос за подялба на властта.

"Един и същи сюжет се разиграва по всички възможни начини и се обяснява с всякакви езикови средства само, за да видим, че в крайна сметка както и да го въртим говорим за едно и също", коментира депутатът от ИТН пред БНТ.