Председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов се появи с фланелка "Harvard Law" в Народното събрание.

Депутатите възприеха облеклото като ирония, насочена към лидерите на "Продължаваме промяната" - дипломираните в Харвард Кирил Петков и Асен Василев.

Председателстващият парламента Мирослав Иванов направи забележка на депутата от ИТН и посочи, че тениската не е подходяща за пленарната зала на НС.

Това не попречи на Тошко Йорданов да изрази критичната си позиция към решенията на управляващите, едно от които доведе до овакантяване на председателския пост в КЕВР. Заради противоконституционното назначаване на Станислав Тодоров парламентът днес върна на длъжността Иван Иванов.

"Попаднахме в тази нелепа ситуация заради Лена Бориславова", категоричен бе Йорданов. Той описа хронологията на приемане на решението, като акцентира върху намесата на началника на политическия кабинет на премиера, която се е обаждала на Ива Митева.

"Взехме решение под мое давление да се подкрепи предложението в името на коалиционното съгласие", призна Йорданов и добави, че, "ако не се съгласиш с коалиционния партньор, те обявяват за враг".

По думите му Бориславова е слаб юрист, а цялото Народно събрание е изпаднало в нелепата ситуация да уреди последиците от решението на КС.