"Не бързаме да се радваме предварително. На тези избори побеждаваме в 90 общини". Кандидатите ни са мобилизирани", заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков в сутрешния блок на Нова телевизия. Според него представянето на ГЕРБ е "доста добро" и "вероятно ще повторим резултата от 2015 г.".

Биков коментира, че трудно се сравняват избори с избори.

"В София важният извод е, че имаме два пъти повече общински съветници. Ние ясно сега можем да кажем, че ще управляваме с нашите общински съветници, ако нямаме мнозинство, ще търсим подкрепа от общинските съветници на ВМРО и "Демократична България", както и всички други желаещи", каза Биков.

Според него кандидатите за кмет на трето, четвърто и пето място трябва ясно да кажат тази седмица с коя група общински съветници ще управляват. Ще търсим подкрепа от ВМРО и ДБ, както и всички други желаещи, каза още той.

Той е убеден, че хората с десни убеждения в София ще подкрепят Фандъкова на втория тур, а хората с леви убеждения, ще подкрепят Манолова, без значение как са гласували на първи тур.

"Десните ще гласуват за Фандъкова, няма десница, която да гласува за БСП, но със сигурност няма да гласуват всички, които вчера упражниха своя вот", допълни Биков и затова: "И ние, но и самите хора трябва да се мобилизират и да осъзнаят, че е важно да се гласува".

По отношение на изборния резултат на Манолова, Биков не вижда голям успех на левицата.

"Манолова е кандидат на БСП, затова е такъв резултатът й. Ако господин Бонев беше подкрепен от тях, тогава той щеше да е на второ място", коментира още Биков.

"БСП се борят за второ място. Това не е такава голяма победа, ако още се мислят за голяма партия", допълни депутатът от ГЕРБ.

Прочитът на изборните резултати на БСП от депутатът на левицата Георги Свиленски обаче друг: "За първи път в София във всички райони ще има балотажи, досега ГЕРБ печелеше безапелационно в между 18 и 20 района. Това показва, че българите искат промяна. Друг въпрос е дали я виждат тази промяна в БСП, или в някой друг", коментира  Свиленски.

По думите му от изборните резултати ясно се вижда, че българите искат промяна. За това е доволен от представянето на изборите на БСП.

"В последните три избора БСП постига ръст във всяко едно отношение. На президентските избори - избран президент. На парламентарни избори - два пъти е увеличена парламентарна група. На европейските избори - единствената партия, която увеличава броя на депутатите си. Стигнахме до местните избори, където към момента БСП печели в 34 общини на първи тур, в над 50 общини отива на балотаж. В предишните местни избори БСП беше с нула областни градове на балотаж. В момента са 9 сигурни. Има тенденция за още няколко града", каза депутатът от левицата.