Какво се случи - това е темата, а колко е морално - е друга тема. Така лаконично обобщи скандала с имотите на политици анализаторът Тихомир Безлов в студиото на Нова ТВ.

Отговори около въпросните сделки с апартаментите на г-н Цветанов ще получим, когато се завърне от САЩ. Но аз съм убеден, че сделките са изпипани законово и на равнище закон няма да излезе нищо, добави той.

Безлов изтъкна, че Цветан Цветанов е важен фактор в политиката и донякъде от него зависи живота на това правителство.

Всеки друг, освен Борисов, веднага ще го жертва. Но Цветанов е изключителен фактор, той е загубил само едни избори. Той действително е ключов фактор в парламента, защото без него аз трудно мога да кажа колко дълго това правителство може да просъществува. Той е много лоялен към премиера, имат различни периоди на сближаване и охлаждане.

Въпросът е какви са сценариите за това какво ще се случи в четвъртък, посочи Безлов и добави, че лично той вижда три основни сценарии: първият - Цветанов да обясни подробно как нищо неморално не е извършил и да се стигне до логиката, че не бива да се отстраняват постоянно хора, защото това ще доведе до опустошаване на ГЕРБ.

Вторият - да има колективна оставка и третият - евентуално някаква междинна ситуация.

Тихомир Безлов коментира и начина, по който беше изваден скандала на светло, като той намекна, че има доста конспиративни теории, които се тиражират в публичното пространство.

За тези сделки за Цветанов се знаеше от половин година. А хората, които извадиха сделката, получават пари от американските данъкоплатци. Те са близки като нагласа до Демократична България и имат илюзия, че ще добавят 2-3% към ДБ. Защото ако това беше образът им пред българските граждани, щяха да започнат да трупат подкрепата за себе си още преди година, категоричен е Безлов.