100 умерено настроени депутати от Консервативната партия са се обединили в Brexit Delivery Group с намерението да заставят премиерът Тереза Мей да отложи Брекзит, пише The Telegraph.

Групата вече е уведомила Мей, че ще гласуват срещу правителственото предложение и ще подкрепят отлагането на датата за излизане на Великобритания от Европейския съюз, ако не се постигне нова сделка с Брюксел.

Тъй като с този брой противници на датата 29 март за Брекзит без сделка опозицията ще успее да отложи излизането, в Лондон вече обмислят колко отсрочка да поискат от Европейския съюз. Лошата новина за правителството е, че в тази група консерватори има и привърженици на Тереза Мей, и нейни противници от самото начало на гласуванията по Брекзит. Сега всички те искат сделка с Брюксел и отхвърлят рискованият изход на излизане от ЕС без сделка.

Тезата за отлагане на Брекзит бе подкрепена и от Юнкер, който заяви че Брюксел е готов да даде отсрочка на Обединеното кралство, за да се стигне до сделка в интерес и на двете страни.