Имал съм предварителен разговор, но нека да изчакаме първо да се направи коалиционното споразумение и след това да се запозная с него, за да съм наясно какви ангажименти поемам. Това коментира служебният премиер Стефан Янев пред журналисти в парламента във връзка с очакванията да заеме поста министър на отбраната в бъдещия редовен кабинет.

Той не разкри с кого са водени разговорите, но определи като "по-скоро възможна" вероятността да е част от новото правителство. Янев смята, че сега е важно партиите да бъдат оставени да работят спокойно по коалиционното споразумение.

Попитан за изказване на главния прокурор Иван Гешев, че се извършва политическа намеса в правовата държава, Янев каза, че не иска да коментира изказване, което не е чул лично, а от медиите. Той обаче подчерта, че е важен балансът между властите, които гарантират демокрацията.

Според лидерите на "Продължаваме промяната" стана ясно, че се върви вече към стабилно правителство. По-рано "Продължаваме промяната" и БСП се разбраха по спорните моменти в коалиционното споразумение, декларираха в общо изявление техните лидери Асен Василев, Кирил Петков и Корнелия Нинова в кулоарите на Народното събрание. Стана ясно, че ПП ще изчакат насрочения от соцлидерката пленум на БСП, свикан за петък по обед, а до края на същия ден документът ще е готов за подписи. От ИТН и ДБ са готови да подпишат споразумението. Очаква се президентът Румен Радев да връчи мандата на "Продължаваме промяната", а те да му предоставят състава на новия кабинет.