Мая Манолова е много подходяща за кмет на София. Това обяви Стефан Данаилов пред bTV. Ламбо се оплака, че не е успял да гледа събора на социалистите на Бузлуджа, защото телевизия СКАТ, собственост на лидера на НФСБ Валери Симеонов, не предлага в кабелния си пакет партийната телевизия на БСП.

За лидера на левицата Корнелия Нинова Ламбо каза, че е интелигентно момиче. Данаилов беше сред социалистите, които убедиха Нинова да не подава оставка като лидер на партията. "Някой я заблуди тогава", коментира актьорът.

"Абсолютно прекрасно е българското Черноморие. Не е важно дали то се променя, а ти какво усещаш", каза Данаилов.

За първи път той е отишъл на море с родителите си в сегашния курорт "Св. Св. Константин и Елена". И така открил, че обича много повече морето, отколкото планината.

В Гърция е почивал 4-5 последователни години, когато все още не е имало много българи там. "Писна ми. Сбърках, че продадох едно място във Василико (сега Царево), за да почивам в Гърция", каза актьорът.

Тази вечер в Царево той ще играе в постановката "Актрисата". Премиерата ѝ беше на 7 юни в Народния театър и после тръгна на турне. Това е голямото завръщане на Мастъра след пет години отсъствие от сцената.

Преди година именно на морето Аня Пенчева, която играе в "Актрисата", му е представила текста с думите, че "... има една роля само за теб". Данаилов повикал своята племенница да му прочете пиесата, историята му харесала.

Към разговора се присъедини и актрисата Татяна Лолова, която познава Данаилов от малко дете. Била е приятелка на неговата сестра. "Ален Далон харесват хората, които не са виждали Стефан Данаилов", каза великата Лолова.

Тя го похвали и за периода, когато Ламоб бе министър на културата (в правителството на Сергей Станишев - от август 2005 до юли 2009 г.), защото тогава е помагал на театъра.