Актьорът Стефан Данаилов се завръща на сцената само дни след инцидента, при който счупи тазобедрена става. Първото представление след претърпяната сериозна операция е тази вечер във Варна на постановката "Актрисата".

"Това, което преживях, да не дава Господ никому да се случи. Като започнах да прохождам прилично си казах защо да спирам представленията. Адреналинът помага - усетя ли публиката, забравям за болката. От болницата не бяха съгласни да играя, но подписах документ, че поемам отговорността за решението си", каза той тази сутрин пред bTV, като се определи като "луда глава", защото "адреналинът помага". 

Данаилов заяви още, че наблюдава внимателно процесите на политическата сцена.

"Двете дами, които ще се явят пред нас на състезанието за кмет на София, ще ги гледам по особен начин. Това са първо хубави жени, второ - интересни, умни и различно уморени. Аз имам много симпатии към Йорданка Фандъкова, докато бях министър, тя беше зам.-кмет по културата и много сме се срещали. Аз я помня как изглеждаше тогава и сега като я видя по телевизора тя вече е доста уморена, рутината също пречи. Това са недостатъци. Прави впечатление, че каквото и да се случи, минава покрай нея и все някой друг го е извършил. А цялата отговорност носи тя, което не е много добро. Харесвам я, но винаги съм гласувал против нея, естествено защо", допълни той.

По повод Мая Манолова Данаилов коментира, че тя е негова приятелка и тя най-малко изглежда уморена, иска да върши работа. Според  него обаче било опасно "да не подкара по схемата на Фандъкова-Борисов", а трябва по свой начин да решава проблемите.

Данаилов направи и една забележка към нея.

"Плаша се от екзалтираните жени. Елена Йончева прекали с остротата, навремето моята приятелка Корнелия Нинова също прекали с остротата и негативизма и загубихме изборите. А за Мая Манолова - малко се страхувам от нейния инициативен комитет. Това са едни млади хора, които са много остри, много викащи, много напрягащи. А тя е много склонна да приеме това и да продължи по техния начин. Така че я съветвам те да си крещят, да си  правят всичко, а тя да укроти тона, да стане жена", каза Ламбо по повод инициативния комитет, издигнал кандидатурата на вече бившия омбудсман. В него влязоха Никола Вапцаров, Криско, Анелия, Кристина Димитрова, Армен Назарян, Атанас Щерев и други известни личности.

"Преди време й казах, че не става за президент. Сега най-отговорно казвам, че каквото и решение да вземе моята партия, аз съм "за" Мая Манолова да бъде кандидат за кмет на София", заяви Стефан Данаилов, като я определи като най-подходящия кандидат.

Той издаде, че прави "корекции" по телефона след всяко показване на Мая Манолова и Корнелия Нинова по телевизията и винаги съветва да има повече топлина, женственост, мисъл и по-малко емоция, защото хората са се уморили от негативното.

"Затова се надявам да не минаваме в кафяни тонове", добави той.