В ГЕРБ не сме обсъждали класа, аз изказах свое мнение. Трябва да се намери по-справедлив механизъм за заплатите. Затова този сега не поставя на равно ниво двама работници от едно предприятие, каза пред bTV шефът на бюджетната комисия в НС.

Според нея проблемът не е в млади и стари работници. Хората трябва да вземат заплати за това, което изработят, коментира Стоянова. По думите и бюджетът не дава заплати. Дават ги хората от частния сектор. Държавата само ги разпределя.

Миналата седмица бе особено тежка за шефа на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова. Отпаднаха две важни предложения за които тя се застъпваше особено активно. Става дума за опадане на клас прослужено време и намаляване на кешовите разплащания.

Всички партии извън ГЕРБ бяха против намаляването на кешовите плащания, след няколко месеца ще започнат искания от трибуната, когато се формира бюджета. Дайте толкова и толкова за това, откъде ще дойдат тези пари?, попита Стоянова.

Предложението на ГЕРБ бе кешовите разплащания да паднат до 5000 лв. от август и да намалеят до 1000 лв. от 2019 г.

Не може постоянно да се приемат закони. С времето те ще стават все по-малко. Ще има все повече изслушвания и питания, заяви още депутатът от ГЕРБ по повод ниската активност на парламента.

Стоянова коментира и исканията на полицаите за по-високи заплати.

За полицаите се говори, защото са най-шумни. Вижте обаче какво при социалните работници. Какви заплати вземат и в какви условия става това, заяви депутатът от ГЕРБ.

Относно повдигнатите обвинения за фалита на КТБ Стоянова заяви:

Не мога да коментирам дали обвинените са виновни за КТБ, но едно е сигурно - няма да се върнат парите. Видях обаче и хора, които е трябвало да упражняват надзор, но не са го правили - отдитори, БНБ. Според нея нормално би било Иван Искров също да е сред обвиняемите.

Относно Делян Пеевски Стоянова заяви, че той не е заемал някака позиция в банката, а ако е бил неин клиент би трябвало да бъде потърпевш.