Близо час продължила срещата при премиера Бойко Борисов с областния управител на Пловдив Здравко Димитров, отказалия се от нов мандат кмет Иван Тотев и членът на изпълнителната комисия на ГЕРБ Менда Стоянова. Целият град тръпне да узнае посочен ли е кандидатът на партията за следващ кмет. Такъв обаче не бил обсъждан.

"Стана единствено въпрос за проведените събрания по районите, на които бяха направени номинации", посочи пред "24 часа" Здравко Димитров.

По думите му срещата при Борисов била за важни проекти, които касаят града и областта като разширението на Околовръстното шосе, изграждането на локалните платна по пътя Пловдив-Асеновград.

"Премиерът много остана доволен, че има избран изпълнител и предстои подписване на договор за предпроектно проучване за водоснабдяване на Пловдив от язовир "Въча", каза още Димитров.

Борисов се интересувал кои обекти в Пловдив ще бъдат финализирани. Тотев го уверил, че всичко, каквото е захванал, ще бъде изпълнено. И посочил площад "Централен" и Голямата базилика.

Големият въпрос - кой ще е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив, останал неразискван. А жителите на втория град най-много това ги интересува след декларацията на Иван Тотев, че няма да се кандидатира за трети мандат. Въпреки това на проведените събрания по районите сегашният градоначалник получи 300 номинации, след него е кметът на район "Тракия" Костадин Димитров с 255, трети е Здравко Димитров с 217, четвърти е кметът на район "Централен" Георги Стаменов с 208 и пети - кметът на "Западен" Димитър Колев със 169.

Нищо чудно тези имена да били обсъдени на срещата и да е решено да бъде пуснато социологическо проучване за тях.