Евелина Славкова от изследователски център "Тренд" очаква изненади по отношение на листата на БСП за общински съветници на местния вот. Според нея тези изненади ще бъдат по отношение на факта, че кандидатът на БСП за кмет на София в лицето на Мая Манолова е подкрепян и от други политически формации, които също ще заявят собствена листа за общински съветници.

"Това ще постави Манолова в ситуация, в която да има дискомфорта коя от двете листи да подкрепи. Подкрепата за нея е особено важна на първи тур", подчерта Славкова в предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт".

По думите ѝ гласовете на десните са необходими на Йорданка Фандъкова на втори тур и тяхната цена не е маловажна.

"Десните ще имат проблем и с Мая Манолова, и с Йорданка Фандъкова. Спрямо Фандъкова са опозиционно настроени, а спрямо Манолова - трудно ще преглътнат червената ѝ биография".

Според Славкова БСП ще се опитат да повторят модела с избора на Румен Радев за президент. Тя е категорична, че тези избори ще бъдат много оспорвани.

"Разбирам защо най-голямата интрига е в София. Но не трябва да подценяваме и други градове, които са под въпрос, като Пловдив, Русе, Хасково, Кърджали, Варна, Велико Търново. Има много точки, които ще наблюдаваме с интерес".

Евелина Славкова коментира и ситуацията в БНР. Според нея изходът е обявяване на ясни аргументи защо са взети конкретните решения и подаване на оставки, а очакванията ѝ са, че се изчаква бурята да затихне.