Днес беше постигнато споразумение зa присъединяване на ПП "Политическо Движение Социалдемократи" (ПДС) към коалиция "Продължаваме Промяната" за съвместно явяване на парламентарните избори на 14 ноември 2021 г. Това съобщиха от пресцентъра на формацията на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев.

Разговори за присъединяване към коалицията се водят и с други партии, които биха припознали основните политически цели и приоритети на "Продължаваме Промяната" и са готови да спазват заложените в споразумението принципи, уточняват от новата партия.

Към коалицията вече се присъединиха партиите "Волт" и "Средна европейска класа", като едната от тях ще стане мандатоносител.

Новата формация е съставена предимно от хора, които отдавна напуснаха БСП. Сред тях е например Николай Камов, който в началото дори беше неин председател.

ПП "Политическо Движение Социалдемократи" е основана през 2000 г. Движението има за цел да работи за превръщане на България в модерна и развита държава. През годините е имала много инициативи и предложения в различни сфери за подобряване на законодателството и за развитието на страната. През 2005 г. движението първо предложи въвеждането на електронна здравна карта. Също така ПП ПДС преди три години издигна инициативата за равнопоставеност на бащите и майките на деца до 3-годишна възраст съгласно Кодекса на труда. Трите принципа на социалдемокрацията - справедливост, свобода и солидарност са изцяло покрити от програмата, която предлага коалиция "Продължаваме Промяната", което е основният мотив на движението да се присъедини към коалицията, се посочва още в съобщението.