Работим на пълни обороти, всичко е под контрол. Няма министър с потвърден COVID-19. Това заяви служебният премиер Стефан Янев при откриването на първото заседание на кабинета.

Той обяви, че днес правителството ще разгледа позиции на кабинета за предстоящи участия в заседания в европейски формат другата седмица, и обеща честна, открита и пълна информация.

"Станала е грешка, въпросният човек е направил 3-4 проби и има извинително писмо от първата лаборатория, която е признала за грешката", обясни министър-председателят за появилите се по-рано твърдения, че служебният транспортен министър Георги Тодоров се е заклел с положителна проба за COVID-19.

По-рано днес се появи информация, че заради "безразсъдното решение" на Тодоров министрите от две правителства са станали контактни лица след вчерашната церемония по предаването на властта в МС.

Янев помоли медиите да дадат на служебния кабинет "един толеранс от около седмица, за да се запознаят колегите с реалната картина, която ще бъде презентирана пред вас и пред българското общество".

Към момента не е ясно какъв ще е форматът, в рамките на който правителството ще обяви реалното състояние на България след края на управлението на кабинета "Борисов 3".