Бившият министър на туризма в последните две служебни правителства - Илин Димитров, вече е секретар на президента Румен Радев по туризъм, образование и култура. Това обяви самият той пред сайта "Травъл нюз".

"Искам да продължа да бъда полезен и да помагам на туристическия бранш", коментира пред медията за туризъм Илин Димитров. 

В петък той откри вчера джаз фестивала в Боровец от името на президента.

Илин Димитров е напуснал и партията "Продължаваме промяната", на която беше член и беше едно от водещите лица във Варна. Той е канен да остане министър на туризма и в редовното правителство, но е отказал.

Илин Димитров беше председател на комисията по туризъм в 47-то Народно събрание от "Продължаваме промяната". Той идва от бранша и беше председател на Варненската туристическа камара и преподавател по туризъм в местния Икономически университет. Бил е председател на Асоциацията на аниматорите. 

Преподаваше специалността "Анимация в туризма" в Колежа по туризъм към Икономическия университет във Варна. Управител беше още на компания за подбор на кадри от чужбина.

Той е поредният служебен министър, преминал в екипа на президента, след като бившият служебен премиер Гълъб Донев оглави президентския кабинет, а секретари на "Дондуков" 2 вече станаха ексминистрите на правосъдието и отбраната - Крум Зарков и Димитър Стоянов. Бившите министри по иновациите и земеделието - Александър Пулев и Явор Гечев станаха пък съветници на Радев.

Друг служебен министър - Росица Карамфилова-Благова, която оглавяваше МОСВ, беше назначена за съветник по екология.

Бившата заместник-министърка на отбраната Катерина Граматикова пък стана съветник по регионално развитие.