Нови рокади в президентския екип, след като Крум Зарков стана секретар по правните въпроси.

Пламен Узунов вече е преназначен от Румен Радев от секретар на президента на поста на съветник - с указ от 3 юли 2023 г. 

Той стана секретар по правни въпроси и антикорупция през 2017 г., като продължи да изпълнява тази длъжност и във втория мандат на президента Радев. На 3 юли тази година обаче той е понижен в съветник по правните въпроси, пише "24 часа".

В правилника за работа на администрация в президентството е описано, че съветниците подпомагат работата и функциите на секретарите на президента.

Съветник по правните въпроси е и Емилия Друмева. Секретар на президента по сигурност и отбрана е бившият министър от служебния кабинет Димитър Стоянов.

Рокадите са осъществени в същия ден, 3 юли, когато президентът назначи и Гълъб Донев за началник на кабинета на президента, както и бившите министри по иновациите и земеделието - Александър Пулев и Явор Гечев, които станаха съветници в Президентството в съответните ресори - иновации и селско стопанство.

Друг служебен министър - Росица Карамфилова-Благова, която оглавяваше МОСВ, беше назначена за съветник по екология.

Бившата заместник-министърка на отбраната Катерина Граматикова пък от вторник, 4 юли, стана съветник по регионално развитие.

За новите постове на Димитър Стоянов и Пламен Узунов обаче не бе съобщено, а промяната тогава не бе отразена на сайта на Президентството, което с днешна дата вече е факт.