Ние залагаме на младите!, е слоганът на ДПС за евроизборите. Той беше обявен по време на представянето на листата на ДПС за предстоящите европейски избори на 26 май.

Водач на листата е председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, след него са депутатът Делян Пеевски, лидерът на Младежкото ДПС и евродепутат Илхан Кючюк, евродепутатът Искра Михайлова и зам.-изпълнителният директор на Държавен фонд "Земеделие" Атидже Алиева-Вели. На следващите места са Севим Мусак, Станислав Анастасов /министър на околната среда и водите в кабинета "Орешарски"/, Сюлейман Сюлейман, Антоанета Асенова, Гюлфие Парушева, Петър Чобанов /министър на финансите в кабинета "Орешарски"/, Сюзан Мехмедова, Синан Пехливанов, Танер Кабилов, Сунай Якуб, Ертен Анисова и Цветан Енчев. При представянето си всеки един от тях каза годините си и областите на професионалните си интереси. Единствен Делян Пеевски не присъства в залата. Той беше представен от водещите на събитието като "утвърден политик и авторитет сред избирателите на ДПС".

Лидерът на движението Мустафа Карадайъ беше посрещнат в залата с бурни аплодисменти и скандирания "ДПС".

Карадайъ се появи много развълнуван. Промоцията на листата започна с химна на България и ЕС. Представянето започна отзад-напред към челото - от юриста Цветан Енчев, лидер на ДПС-София, който е 17-ият в листата, до водача - лидера Мустафа Карадайъ.

Снимка: БТА

Листата на ДПС е най-младата, добрата и печелившата - кандидатите ни могат да реформират ЕС, каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ по време на представянето на кандидатите на партията за европейските избори. 

 Винаги в ДПС младежите са имали глас, място за идеи, инициативи и винаги с достойно представителство, заяви лидерът на ДПС. Той допълни, че младежкото е вградено в темелите на ДПС. "Този модел тръгва от нашия почетен председател - в младежка възраст той въстава срещу тоталитарната власт и създава младежка организация. По-късно, в зората на демокрацията, пак в младежка възраст създава ДПС, каза още той.

Карадайъ посочи, че листата на партията е най-младата, най-добрата и най-печелившата. "Те знаят и могат, те са отговорни и активни политици не само в партията. Те могат да реформират Европейския съюз. Те са това, което националистите и популистите никога не могат да бъдат. Те са и експерти, и дипломати, и политици, и основни носители на европейските ценности. Те ще бъдат основни двигатели на възраждането на основополагащите идеи и ценности на ЕС. Ние залагаме на младите, повтори той. "Заедно ще направим Европа и по-единна. Нашата листа гарантира победа", коментира лидерът на ДПС.

Мустафа Карадайъ връчи от името на ДПС и от името на почетния председател на партията Ахмед Доган специален подарък на изпълнителя Орхан Мурад. "Бих искал от името на ДПС да направим скромен подарък на Орхан Мурад - устройство за изкуствено зрение. Представлява камера, която моментално разчита на глас текст на всякакви повърхности - вестници, книги, менюта, етикети, компютърен екран или смартфон, разпознава и лица в реално време, идентифицира продукти и банкноти, обясни Карадайъ. От своя страна, Орхан Мурад благодари за подаръка. "Не можете да си представите каква радост е за мен, че ще мога да се самообслужвам, като виждам повечето неща, които са пред мен, заяви той и пожела успех на ДПС на евроизборите.