ДПС се регистрира в ЦИК за предстоящите избори за Европейски парламент на 26 май. Внесените подписи са 4444. Председателят на движението Мустафа Карадайъ заяви, че ДПС е единствената партия, която еднакво отстоява европейските ценности и в Брюксел, и в България, предаде БТА.

"Нашите приоритети са чисти храни, чиста вода, чист въздух, чиста зелена енергия, високи технологии и включването на свободните и активни граждани в процеса на формиране и вземане на политическите решения и контрола на тяхната реализация. С регистрацията на ДПС ние заявяваме, че сме гарант за мира и стабилността в страната, региона и Европа. Гарант сме на правата и свободите на всички български граждани. Гарант сме за достоен живот в страната и европейски стандарти", заяви лидерът на ДПС след регистрацията.

На въпрос кой ще е водач на листата на ДПС, Карадайъ заяви, че тепърва предстои тя да бъде подредена, като уточни, че от местните структури са номинирани сто кандидати.

Помолен за коментар на провелия се в началото на седмицата Консултативен съвет по национална сигурност за корупцията по високите етажи на властта, който не успя да излезе с обща позиция и изостри отношенията между премиера, президента и лидера на БСП Корнелия Нинова, Карадайъ отговори: "Ние няма да ползваме нито КСНС, нито каквито и да било външни инструменти в предизборната ни кампания. Нека колегите, които се опитват да правят интерпретации в този предизборен период, те да ги правят тези интерпретации".

Последни, след ДПС, за евровота ще се регистрират от "Атака", които ще внесат документите по-късно днес. Вчера това направиха от ВМРО, които обявиха, че ще се  Първи пък по традиция бяха от ГЕРБ.