38-годишният бизнесмен от Велико Търново Станислав Иванов Стоянов положи клетва като депутат от Парламентарната група на ГЕРБ. Той бе част от листата в 4-ти Многомандатен избирателен район Велико Търново на парламентарните избори през 2017 г. Стоянов влиза в Народното събрание на мястото на Цветан Цветанов, който преди седмица подаде оставка като народен представител.

Снимка: ГЕРБ

Пламен Нунев от ГЕРБ е новият председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред на мястото на Цветан Цветанов, решиха още депутатите.

Снимка: Facebook

Валентин Радев от ГЕРБ ще е заместник-председател на вътрешната комисия, а Таня Петрова от ГЕРБ влиза в състава на комисията като член. Досега тя беше част от Комисията по вероизповеданията и правата на човека.

Приоритетите на Вътрешна комисия кореспондират с приоритетите на правителството, изведени в сектор "Сигурност",  каза пред журналисти новоизбраният председател на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Пламен Нунев от ГЕРБ, цитиран от "Фокус".

"Става дума за минимизиране на всякакви рискови и опасностите по отношение на вътрешната сигурност", заяви той.

Нунев отбеляза също миграционната политика и противодействието на организираната престъпност, тероризма. По думите му трябва да се неутрализират престъпни групи, свързани с телефонните измами.

"Аз съм от област Русе ,където са концентрирани голяма част от криминалния контингент от тази посока, които са се предислоцирали в съседна Румъния", посочи още Нунев.

Според него трябва да се предприемат действия за отнемане на имуществото на тези хора."На следващо място е противодействие на битовата и конвенционалната престъпност", допълни Нунев. Той заяви, че за справянето с нея е важна комуникацията между полицията и кмета на населеното място.

"Моето  виждане е такова и винаги съм го отстоявал в работата си - те всяка сутрин по възможност трябва да се виждат, за да знаят какво е станало през нощта", обясни Нунев. Той благодари за доверието на парламентарната си група.

До днешните решения в парламента се стигна след скандала "Апартамейнтгейт. На 27 март Цветан Цветанов подаде оставка като председател на ПГ на ГЕРБ и напусна Народното събрание. Два дена по-късно парламентът прекрати пълномощията му като депутат. В подкрепа на оставката гласуваха 121 народни представители, 7 бяха "против", а трима се въздържаха. Цветанов остава заместник-председател на партията и председател на предизборния щаб на ГЕРБ.