38-годишният бизнесмен от Велико Търново Станислав Иванов Стоянов става народен представител от ГЕРБ на мястото на Цветан Цветанов.

Решението на Централната избирателна комисия (ЦИК) предстои да бъде обнародвано в Държавен вестник. На свое заседание от 30 март комисията е взела това решение след получено писмо от парламента за предсрочно прекратените пълномощия на Цветанов като депутат от Четвърти изборен район - Великотърновски.

Стоянов, който беше седми в листата на ГЕРБ на парламентарните избори през 2017 г., е собственик и управител на рекламна агенция. Има висше компютърно и икономическо образование. Стоянов е член на УС на движение "Пазители на българщината" и на църковното настоятелство на храм "Св.св. Кирил и Методий".

Той става депутат, след като писмени откази пред ЦИК са депозирали четиримата, имащи преди него право да влязат в парламента, след оставката на Цветанов. 

Първоначално беше съобщено, че 27-годишният треньор по мотокрос Георги Недев трябва да заеме депутатското място на Цветанов. Той е следващият в листата на ГЕРБ от Велико Търново от последните избори. В момента Недев е най-младият общински съветник във Великотърновския общински съвет. Шеф е на младежкия ГЕРБ в града. Недев беше на 24 години, когато попадна в листата за народни представители и се превърна във феномена 11/11. Той обаче вече заяви, че има частен бизнес и усилията му са насочени натам.

Отказ да влязат в НС са заявили още областният управител проф. Любомира Попова, известният хирург д-р Николен Стойнов и председателят на общинския съвет в Лясковец и директор на СУ"Максим Райкович" Даниела Арабаджиева, съобщи "24 часа".