Слави Трифонов учреди партията си "Няма такава държава" при медийно затъмнение и за около 20 минути.

Учредителното събрание се проведе в зала в столичния кв. "Лозенец", като журналисти не бяха допуснати нито в залата, нито в самата сграда, съобщиха "Трафик Нюз" и "Медиапул". Съгласно закона са необходими поне 500 делегати, които да приемат устава и да изберат ръководството на новата партия.

Вижте снимки

Малко преди началото на събранието, Трифонов се появи с черен джип и засилена охрана. Той обаче не спря при журналистите. Самите делегати, сред които беше и спортният журналист Крум Савов, трябваше да оставят мобилните си телефони в клетки за съхранение. Савов обаче също не коментира нищо конкретно. На въпрос дали е член на партията, той отговори, че е "член само на собственото си семейство."

Снимка: БТА

На излизане от сградата почти никой от делегатите не пожела да разговаря с журналисти. Пред БНР един от тях заяви, че Слави Трифонов е председател и има четирима заместници, трима от тях са сценаристите Тошко Йорданов, Филип Танев и Ивайло Вълчев. Четвъртият заместник-председател на партията "Няма такава държава" не стана ясен.

Логото на "Няма такава държава" е синя ръка на бял фон, върху която е изобразен българският трибагреник. Партията няма да участва в местните избори и няма да подкрепи никой от кандидатите за кметове.

Снимка: Bulphoto

"Досега вие мълчахте, сега ние ще мълчим", каза един от излизащите делегати. По думите на друг делегат, който пожела да остане анонимен, Трифонов е говорил 3-4 минути. Казал, че не е доволен, че референдумът му за изборни промени е отхвърлен. Именно това го мотивирало да създаде партия и да влезе в политиката.

Самите делегати и активисти на партията са избрани, след като са писали до шоуто. Скоро ще бъде публикуван списъкът с ръководството и общинските координатори на политическата партия. Всеки, който желае да се присъедини към формацията, ще може да се свърже с тях.