Лидерът на ИТН Слави Трифонов с първи коментар за изборните резултати. По традиция той го направи от своя фейсбук профил.

"Искам да благодаря на всички, които са гласували за ПП Има такъв народ! Прекрасно осъзнавам какво означава това, особено в сложната ситуация, в която се намираме всички ние - и в България, и в целия свят. Благодаря ви най-искрено и ще направя всичко възможно да оправдая вашето доверие и да направя всичко, което зависи от мен, за да има положителен резултат", написа Слави Трифонов.

Вчера, в изборния ден лидерът на ИТН използва на два пъти социалната мрежа, за да призове за по-активно гласуване, предупреждавайки че, "ако довечера гласуването приключи по начина, по който върви сега, утре ще се събудим в песента Няма такава държава".

В края на изборния ден, след обявяването на първите резултати от вота, изявление от името на партията направиха Тошко Йорданов и Станислав Балабанов. Те заявиха, че не биха работили с "ДПС-Ново начало" на Делян Пеевски, но не пожелаха да кажат готови ли са да се коалират в опит за съставяне на правителство. "Прекалено рано е да коментираме. Нямаме финалните резултати, нека изчакаме", заяви зам.-председателят на формацията Тошко Йорданов.

Той отбеляза, че ИТН бележи ръст и се е представило много добре на тези избори, и благодари на избирателите си.

Станислав Балабанов също коментира снощи, че е прекалено рано да се говори с кого би работила партията и трябва да се изчакат окончателните резултати. Въпреки разпада на политическата система, ИТН стои устойчиво, смята той.