"Изчегъртването" за вас приключи. Време е за шпакловане и замазване на престъпления", написа лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов в отворено писмо във Фейсбук до Христо Иванов, Кирил Петков, Асен Василев, Атанас Атанасов, Бойко Борисов, Делян Пеевски, Мустафа Карадайъ. То е публикувано минути след като Мария Габриел (ГЕРБ) и Николай Денков (ПП-ДБ) обявиха състава на кабинета.

Успоредно с министрите от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ договориха с ДПС и конституционно мнозинство, след като проведоха две срещи в парламента.

"От няколко дни се говори за извършено национално предателство след излязлата в публичното пространство онлайн среща на "Продължаваме промяната", в която, в прав текст, се обсъжда как трябва да се нарушават законите, как чужди посолства правят назначения в българските специални служби, как са фалшифицирани изборите, как трябва да се пази ДПС и имунитета на Бойко Борисов и как да се направи съдебна реформа, така че такава да няма. Но това не е краят на националното предателство", посочва Слави Трифонов.

"Едно грандиозно, грозно, ужасно и жалко национално предателство се случва в българския Парламент, пред очите на всички български граждани, отразявано щедро и пространно, с любезното съдействие на късопаметните, "мисирски", български медии", коментира той.

"Двете партии - ГЕРБ и ДПС, които до днес бяха презирани, охулвани, обвинявани в тежки престъпления спрямо българския народ от фалшивите, измамни, псевдодемократични, жълтопаветни формирования "Продължаваме промяната - Демократична България", та, днес, жълтопаветните прегърнаха мафиотите. А дългата ръка на ДПС удобно подаде патерицата, на която да се подпре ГЕРБ. "Продължаваме промяната - Демократична България" обаче побързаха да я поемат - и ръката, и патерицата", пише Слави Трифонов.

По думите му имаме и нов патриарх. "Този "патриарх на злото" Делян Пеевски - според жълтопаветните, днес даде благословията си за правителството. Както се казва в Библията - "Помилва ги по голямата си милост", посочва той.

В резултат на всичкото това имаме не просто национално предателство. Имаме позор, отвращение, лицемерие, гнусотия, срам, унижение и извращение под формата на коалиционно правителство, изплюто в лицето на всички българи, коментира още Трифонов.