Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов поиска българския народ да каже дали България трябва да бъде президентска република, или да остане парламентарна. Това заяви той във видеообръщение, публикувано в профила му във Facebook. 

Аз видях политическата система отвътре и ще ви кажа следното - там има основно лицемерие, лъжи и интриги, корупция, задкулисие и болезнена жажда за власт. Е, това видях. И затова мисля, че аз не съм политик. И мисля също, че не само трябва да се разбие моделът ГЕРБ, трябва да се разбие моделът на цялата сегашна политическа система", казва Трифонов и продължава:

"Затова искаме вие да кажете време ли е България да стане президентска република, или да остане парламентарна. Искаме да ви попитаме това на национален референдум. Решението трябва да е ваше, защото държавата е ваша".

По думите на Слави Трифонов той и партията ще бъдат гарант на обществото в следващия парламент, че това решение на българите ще бъде приведено в действие.

"Властта не е на всяка цена, но моралът е. "Има такъв народ" - сами срещу всички, заедно с вас", завършва обръщението си лидерът на ИТН Слави Трифонов.